Praktijk voor lichaamsgerichte therapie
en traumaverwerking

Wat past bij jou - intake

In het telefonische voorgesprek kijk ik met jou naar wat je zoekt en wat ik daarbij voor jou zou kunnen betekenen. We maken dan ook een afspraak voor een intake/eerste sessie in de praktijk.

In de eerste sessie loop ik een intake formulier met je door, er is ruimte voor jouw vragen en dan laat ik je kennis maken met mijn werkwijze, al dan niet op de massagetafel.

Daarna nemen we wat tijd om na te voelen en te bespreken hoe je het hebt ervaren - en of je al een vervolgafspraak wilt plannen.


Hoe verder?

De eerste sessies zijn nodig om een goed 'team' te worden. Hoe vertrouwder het contact wordt, hoe dieper of verder 'de reis' kan gaan.

Per keer kijken we hoeveel tijd tussen de sessies passend is. Dat kan in het begin soms wekelijks of om de week zijn, daarna meestal zo om de drie à vier weken of langer. Lichaam en geest hebben tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden. Veel van het 'werk' gebeurt juist tussen de sessies.

Afhankelijk van de hulpvraag kun je rekenen op (minimaal) 5 tot 12 behandelafspraken. Complexere vraagstukken hebben uiteraard meer tijd nodig.

Terug naar HOME

Terug naar Werkwijze